רכיבים
- 1 כוס בוטנים גולמיים - לא מומלחים (אפשר להחליף מחצית מהכמות בשקדים)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מסדרים את הבוטנים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות. כל 5 דקות, מערבבים קלות את הבוטנים כדי שהקלייה תהיה אחידה.
2. מעבירים את הבוטנים לסיר בינוני, מוסיפים את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 7 דקות תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ, עד שהמרקם הופך לדביק וגרגרי.
3. מוסיפים מעט מלח ואת תמצית הווניל וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהסוכר מצפה את הבוטנים והגוון שלו הופך לצבע קרמל בהיר - אין צורך לקרמל יותר מדי. מסירים מהאש ושופכים את הבוטנים בחזרה לתבנית האפייה, בשכבה אחת. נותנים להם להצטנן במשך 15-20 דקות ומעבירים לצנצנת אטומה. הבוטנים יישמרו עד שבועיים במקום מוצל וקריר.