![מוס שוקולד ללא ביצים - חלבי או פרווה](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2020/12/31/028f4f70-01cb-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h4000_w6000.jpg)
![מוס שוקולד ללא ביצים - חלבי או פרווה](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2020/12/31/028f4f70-01cb-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h4000_w6000.jpg)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 3/4 כוס ממרח אגוזי לוז ושוקולד (חלבי או פרווה)
- 2 כוסות שמנת מתוקה, קרה (חלבית או פרווה)
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- 2 כפיות אבקת קפה נמס (לא חובה)
- מלח ים
אופן ההכנה:
1. בקערה חסינת חום שמתאימה למיקרוגל, מניחים את ממרח האגוזים ומחממים במשך 30 שניות או מעט יותר, עד שהממרח יתרכך אך לא יהפוך לנוזלי. מניחים בצד לצינון של 5 דקות.
2. בקערה גדולה, מקציפים את השמנת במהירות גבוהה במשך 3-5 דקות, עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את ממרח האגוזים המרוכך, תמצית הווניל, אבקת הקפה וקורט מלח ומקציפים במשך 1-2 דקות ולא יותר, עד שהתערובת אחידה וחלקה. שימו לב: אם מקציפים יותר מדי המרקם של המוס נהרס.
3. יוצקים את המוס לכלי הגשה אישיים, מכסים כל אחד בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות למשך שעה לפחות. המוס יישמר היטב במקרר עד 5 ימים.