לציפוי שוקולד:
- 1 כוס שוקולד צ'יפס פרווה או חלבי
- 3 כפות שמן קוקוס (לא מומס)
לציפוי חמאת בוטנים:
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/4 כוס שמן קוקוס
אופן ההכנה:
הכנת ציפוי שוקולד
1. בקערה חסינת חום, מניחים את השוקולד ושמן הקוקוס וממיסים במיקרוגל במרווחים של 20-30 שניות עם ערבוב לאחר כל חימום, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
2. מצננים כמה דקות ואז יוצקים את רוטב השוקולד על כדור גלידה או טובלים בו ארטיק שהכנו בבית - תוך דקה או שתיים הרוטב יתקשה לציפוי מבריק. אם רוצים להשתמש מאוחר יותר, מאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר ומערבבים היטב לפני השימוש.
הכנת ציפוי חמאת בוטנים
1. בקערה חסינת חום, מניחים את חמאת הבוטנים ושמן הקוקוס וממיסים במיקרוגל במרווחים של 30 שניות עם ערבוב לאחר כל חימום, עד לקבלת רוטב חלק ואחיד.
2. לאחר ההמסה, מניחים את הרוטב לצינון מלא בטמפרטורת החדר.
3. מזלפים בנדיבות על כדור גלידה או ארטיק ביתי ותוך דקה או שתיים הרוטב יתקשה לציפוי מבריק.