רכיבים
- ½2 כוסות (567 גרם) שמנת מתוקה קרה
- 397 גרם חלב מרוכז ממותק
- 1 כפית תמצית וניל
- סוכריות, עוגיות מרוסקות, שוקולד צ'יפס או תוספות אחרות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר המצוידת בוו הקצפה, מקציפים את השמנת קלות. כשהמכונה עדיין פועלת, מוסיפים את החלב בזרם איטי ויציב ומקציפים עד לשילובו. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים לשילוב.
2. משתמשים במרית סיליקון כדי לקפל בעדינות את התוספות לתערובת, תוך הקפדה שלא להזיז אותה. (לקיפול, מכניסים את המרית למרכז הקערה ומגרדים בעדינות מלמטה למעלה, בצורת האות "J". מסובבים את הקערה כ-90 מעלות בכיוון השעון וחוזרים על תנועת הקיפול עד שהתוספות משולבות בתערובת באופן אחיד.)
3. שופכים את התערובת לתבנית עגולה. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים עד שהגלידה ניתנת לחיתוך, במשך מינימום 3 שעות עד לילה. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, מוציאים את הגלידה מהמקפיא מספר דקות טרם ההגשה.