רכיבים
- 410 מ"ל חלב מרוכז ממותק
- 2 כפות חמאה + עוד לגלגול
- 4 כפות אבקת שוקו
- סוכריות לקישוט בטעם שוקולד (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את החלב המרוכז והחמאה לסיר בינוני, על אש נמוכה.
2. ברגע שהחמאה מתחילה לצוף, מוסיפים את אבקת השוקו.
3. מערבבים בעדינות וברציפות במשך 10 דקות בעזרת כף עץ, עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. אל תתנו לתערובת להגיע לרתיחה, אבל כמה בועות זה בסדר.
4. מסירים מהאש ברגע שניתן לתחוב את הכף למרכז התערובת ולראות את קרקעית הסיר.
5. נותנים לתערובת להתקרר במשך כחמש דקות. שופכים לכלי שטוח ובטוח לשימוש בחום. מכסים ושומרים במקרר במשך 45 דקות-שעה. זמן הקירור ישתנה בהתאם לעומק המיכל.
6. מוציאים מהמקרר לגלגול. שוטפים את הידיים ומשמנים אותן בחמאה, כך שהכדורים לא ידבקו. נוטלים כף מהתערובת, מניחים בכף היד ומגלגלים לכדור. ממשיכים כך עד לסיום התערובת.
7. שופכים את סוכריות השוקולד לכלי. מגלגלים בתוכן את כדורי השוקולד, עד שהם מצופים באופן שווה.