רכיבים
- 2 כוסות תמרים מגולענים (מודדים לאחר שמלגענים את התמרים ודוחסים אותם בתוך הכוס)
- 1/2 כוס חמאת בוטנים / חמאת שקדים / חמאת קשיו
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- קורט מלח ים
- 2 טיפות תמצית וניל
- 1/4-1/2 כוס חלב שקדים או חלב קוקוס
אופן ההכנה:
1. משרים את התמרים במים חמים למשך 15 דקות ואז מסננים.
2. בבלנדר או במעבד מזון, טוחנים את התמרים במהירות גבוהה ואז מוסיפים את חמאת הבוטנים, הקקאו, המלח ותמצית הווניל. את חלב השקדים מוסיפים בהדרגה.
3. טוחנים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם קרמי. מגרדים את דפנות הבלנדר אם נתקעים עליהן גושים.
אם הקרם סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת חלב שקדים, אך היזהרו לא להוסיף יותר מדי, אחרת הקרם יהיה נוזלי. אם הקרם דליל, מוסיפים עוד תמר (לאחר השרייה במים חמים וסינון), חמאת שקדים או אבקת קקאו.
משתמשים בקרם מיד או שומרים בכלי סגור במקרר במשך שעה עד לילה שלם כדי לקבל קרם סמיך ויציב יותר. הקרם נשמר היטב במקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש.
מושלם לציפוי עוגות, קאפקייקס ובראוניז או כמילוי לקרפים, תוספת לגלידה - וכל שימוש יצירתי אחר.