זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן - וללא חומרים מייצבים (שייפגעו בהקצפה)
- 1/4-3/4 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. יש לצנן את קרם הקוקוס במקרר למשך לילה שלם. הקפידו לא לנער או להניח בשכיבה את הפחית, אחרת מרקם הקצפת ייפגע.
2. לפני ההקצפה עצמה, הניחו קערת ערבוב גדולה במקרר במשך 10 דקות.
3. מוציאים את הפחית מהמקרר - שומרים עליה שתעמוד יציב ובעדינות, מסירים את המכסה. בעזרת כף, אוספים רק את הקרם (ללא המים) מהפחית ומעבירים לקערה המצוננת. לאחר צינון של לילה, הקרם צריך להיות קשה.
4. מקציפים במשך 30 שניות עד לקבלת מרקם קרמי, ואז מוסיפים את תמצית הווניל ואבקת הסוכר ומקציפים עוד דקה עד לקבלת קצפת חלקה.
משתמשים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר במשך שבוע.