רכיבים
- 2 ביצים, מופרדות
- ½1 כפות חלב
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 30 גרם קמח לבן, מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות סוכר
- שמן צמחי, לטיגון
- אבקת סוכר
- קצפת
- תותים
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את החלב, החלמונים, הווניל וכף אחת מהסוכר. מקציפים היטב עד לקבלת עיסה סמיכה, חלקה וקרמית. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
2. בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עד שהם מקבלים גוןן לבן בהיר. לאט לאט, מוסיפים את 2 כפות הסוכר הנותרות ומקציפים תוך כדי. ממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה מבריקה ויציבה.
3. מחממים שמן במחבת על אש נמוכה ומניחים בו ארבעה רינגים בקוטר 12 סנטימטרים. לבינתיים, מקפלים קלות את תערובת החלבונים לתערובת החלמונים בעזרת כף מתכת ומקפידים לשמור על מרקם קליל ואוורירי.
4. עורמים בעדינות 3 כפות מהתערובת לתוך כל רינג. מטגנים במשך 5-6 דקות עד שהפנקייקים תופחים ומתחממים מספיק, על מנת שיהיה ניתן להפוך אותם.
5. הופכים בזהירות ומטגנים עוד 3-4 דקות ואז משחררים את הפנקייקים מהרינגים - מעבירים סכין חדה לאורך הצדדים, בעת הצורך.
6. מגישים את הפנקייקים עם אבקת סוכר מעל, קצפת, רוטב מייפל, תותים או כל תוספת שתבחרו.