לבסיס:
- 100 גרם ביסקוויטים (13 יחידות)
- 50 גרם חמאה, מומסת
- קורט מלח
- 1 כף גדושה סוכר חום כהה
למלית הגבינה:
- 225 גרם גבינת שמנת 28%-30%
- 225 גרם גבינת שמנת 16%
- 60 מ״ל שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- 120 גרם סוכר (1/2 כוס + 2 כפות)
- 2 חלמונים
- 1 ביצה
- פטל קפוא - לפיזור
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון ותחתון, לא טורבו). טוחנים את הביסקוויטים עם המלח והסוכר החום לאבקה דקה.
2. מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת לחה (כמו חול רטוב).
3. מרפדים תבנית של 20X20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בעזרת כף. מהדקים את הפירורים בתוכה.
4. אופים בתנור במשך 10 דקות ומצננים. מורידים את טמפרטורת התנור ל-140 מעלות.
5 מכינים את מלית הגבינה: בעזרת מטרפה ידנית טורפים בקערה את גבינות השמנת, הסוכר והשמנת המתוקה. מוסיפים את הווניל, החלמונים והביצה וטורפים לתערובת אחידה ונטולת גושים.
6. מוזגים מעל הבסיס האפוי ומפזרים פטל קפוא.
7. מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות. בין לבין, בודקים שהעוגה לא מזהיבה ושומרת על צבע בהיר.
8. מצננים את העוגה לילה במקרר ואז פורסים לקוביות שוות.