לכנאפה:
- 1/2 קילוגרם בצק פילו
- 1 ק"ג גבינה מוצרלה, מגורדת
- ½1 כוסות (284 גרם) חמאה, מומסת
- צבע מאכל כתום (לא חובה)
- 3/4 כוס (100 גרם) פיסטוקים קצוצים
לסירופ:
- 4 כוסות (1 ק"ג) סוכר מגורען
- 1 כפית (5 מ"ל) מיץ לימון
- 2 כוסות (500 מ"ל) מים
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: מערבבים את הסוכר, המים ומיץ הלימון יחד בסיר.
2. מבשלים על אש בינונית-גבוהה ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב מדי פעם, עד להמסת הסוכר. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקררות מלאה.
3. מחממים תנור ל-190 מעלות. מעבירים את בצק הפילו לקערה גדולה. משתמשים בידיים ומפרקים אותו לחתיכות קטנות.
4. שופכים את החמאה המומסת וצבע המאכל (אם משתמשים) על הבצק המגורר ומערבבים עם הידיים עד שהחמאה וצבע המאכל מופצים באופן שווה. עדיף להשתמש בזוג כפפות כדי שהידיים לא יצבעו גם כן.
5. משטחים מחצית מהבצק על תבנית עוגה גדולה ועגולה.
6. מורחים את הגבינה על גבי הבצק ומשאירים לפחות 2.5 סנטימטרים מרווח סביב הקצוות.
7. מכסים את הגבינה עם יתר הבצק ודואגים לכסות תחילה את הקצוות כדי לאטום את הגבינה ולמנוע את דליפתה במהלך האפייה.
8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות. לאחר האפייה, מוציאים מהתנור והופכים בזהירות על מגש או צלחת הגשה. מרימים בעדינות את התבנית.
9. יוצקים את הסירופ הקריר מעל הכנאפה. מקשטים בפיסטוקים קצוצים ומגישים חם.