רכיבים
- 1 כוס שוקולד צ'יפס מריר או שוקולד מריר קצוץ
- 85 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 2/3 כוס קמח שקדים
- 1/3 כוס קמח אורז
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות וממקמים את הרשת בשליש התחתון של התנור. משמנים תבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה, רצוי עם שוליים שבולטים החוצה, כך קל יותר לשלוף את הבראוניז מהתבנית לאחר האפייה.
2. בקערה חסינת חום או אחת שמתאימה לשימוש במיקרוגל, מניחים את השוקולד, החמאה והמלח. ממיסים הכל בעזרת הנחת הקערה בתוך סיר מלא במים חמים או במיקרוגל בפעימות של 30 שניות. מדי פעם מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
3. נותנים לתערובת השוקולד להתקרר במשך 5 דקות ואז מערבבים פנימה את תמצית הווניל והסוכר. מוסיפים גם את הביצים ומערבבים היטב לאיחוד מלא.
4. מוסיפים לקערה את קמח השקדים וקמח האורז ומערבבים היטב.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומשטחים לפיזור אחיד. אופים במשך 20-25 דקות או עד שפני התבנית מעט נפוחים וקיסם הננעץ במרכז יוצא לח אך נקי.
6. מוציאים מהתנור ונותנים לבראוני להצטנן. אוחזים בשולי נייר האפייה, מחלצים את הבראוני מהתבנית וחותכים לריבועים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות