רכיבים
- 285 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
- 30 גרם חמאה / מחמאה ללא מלח
- 1/2 כוס שמנת (125 מ"ל) - לא דל שומן או שמנת צמחית
רעיונות לציפוי:
- 1/2 כוס קוקוס מיובש
- 1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 1/2 כוס בוטנים מרוסקים
- 1/3 כוס סוכריות לקישוט - בכל צבע שרוצים
- 1/4 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מניחים את השוקולד, החמאה והשמנת בקערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל במשך 30 שניות - 4 פעמים. כל פעם 30 שניות, ובין לבין מערבבים את תכולת הקערה.
2. מכסים את הקערה בצלחת, ממתינים 5 דקות ואז מערבבים עד שהשוקולד נמס וחלק (אגב, זה גנאש!)
3. מכניסים את הקערה למקרר למשך 6 שעות - אל תתפתו להקפיא, המרקם של הטראפלס ייהרס.
טיפ חשוב לפני גלגול הטראפלס:
תערובת השוקולד אמורה להיות קרמית ורכה בטמפרטורת החדר, כך שהשוקולד מתרכך במהירות ברגע שמתחילים לטפל בו. לכן, דאגו לעבוד עם ידיים קרות כל הזמן ולהקפיא את הצלחת או המגש עליהם אתם מסדרים את הכדורים המוכנים.
4. ממלאים צלחות קטנות בציפויים לטראפלס, ומוציאים את הגנאש מהקרר. התערובת צריכה להיות יציבה - רכה יותר מחמאה קרה, אך קשה יותר מחמאת בוטנים. מניחים בסמוך שקית עם אפונה קפואה מהמקפיא (או כל חבילה קפואה שיש לכם במקפיא) כדי לקרר את הידיים מפעם לפעם.
5. לוקחים כף מתערובת השוקולד ובעזרת כפית מגרדים את השוקולד מהכף ומעבירים לידיים. מגלגלים לכדור ומסדרים על צלחת / מגש מצוננים. לאחר הכנת הכדורים, מגלגלים אותם בציפויים שבחרתם.
הטארפלס נשמרים היטב בכלי אטום במקרר במשך שבועות רבים.