רכיבים
- חבילת עלי פילו קפואים
למלית:
- 1 כוס אגוזי לוז
- 1 כפית גדושה של קינמון
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 150 גרם חמאה
- 1 כף שמן (לא זית)
- 1 כוס פיסטוקים
לסירופ:
- 1 כוס דבש
- 1.5 כוסות סוכר
- 10 יחידות של ציפורן
- 1/2 כפית של מי ורדים (אופציונלי)
לקישוט:
- 1/4 כוס פיסטוקים טחונים דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. על תבנית אפיה מניחים נייר פרגמנט.
2. בינתיים, טוחנים דק את הפיסטוקים, האגוזים, הסוכר והקינמון.
3. ממסים את החמאה יחד עם השמן בסיר קטן. את עלי הפילו מפשירים ומניחים מעליהם מגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
4. חותכים אותם לשלוש רצועות באורך של 8 ס"מ כל אחת. לוקחים כל עלה ומברישים במעט חמאה, מוסיפים מעליו עוד עלה ומברישים שוב במעט חמאה ומעל הכל מפזרים בנדיבות כף מהמלית, לכל האורך.
5. מגלגלים היטב וצמוד את רצועות הפילו עד לקבלת מעין סיגר קטן. ממשיכים בדיוק באותה דרך עם שאר עלי הפילו, החמאה והמלית.
6. אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה. בינתיים, מכניסים את כל חומרי הסירופ לסיר קטן ומחממים במשך כ-5 דקות, עד לסמיכות עדינה והמסה של הסוכר.
7. שופכים בנדיבות את הסירופ החם על הרולים החמים שיצאו מהתנור, מפזרים מעל את הפיסטוקים הטחונים ומגישים עם תה חם.
הכותבת היא בלוגרית אוכל ומפתחת מתכונים שחיברה 2 ספרי בישול ולה מעל ל-18,000 עוקבים באינסטגרם.