לחביתיות:
- 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- 2 כפות חמאה מומסת
- 2/3 כוס קמח
- 1/2 כפית מלח
- 1.5 כוסות חלב
למילוי:
- 1 כוס גבינת קוטג' 5%
- 85 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
להגשה:
- 1 שקית אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה משלבים את החלב, הביצים והחמאה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב. מכסים ומקררים במשך שעתיים.
2. מחממים שמן במחבת טפלון; יוצקים 2 כפות מהבלילה למרכז המחבת. מרימים ומטים את המחבת לצדדים על מנת, לפזר את הבלילה באופן אחיד. מטגנים עד שהחלק העליון של החביתית נראה יבש; הופכים לצד שני ומטגנים במשך 15-20 שניות. מעבירים לצלחת ומניחים נייר סופג בין כל חביתית. חוזרים על הפעולות הללו עם שאר הבלילה. לאחר מכן, עוטפים את החביתיות בנייר כסף ומצננים במקרר.
3. בבלנדר, מערבלים את גבינת הקוטג' עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה קטנה; מוסיפים את גבינת השמנת, הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מורחים כף גדושה מהמילוי במרכז כל חביתית וסוגרים בעזרת גלגול.
4. ממקמים את הבלינצ'ס על תבנית המצופה בנייר אפיה משומן. אופים כשהיא חשופה בחום של 180 מעלות, במשך 10 דקות.
5. מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.