רכיבים
- 3 כפות זרעי צ'יה
- 1/4 כוס חלב שקדים
- 1/2 כוס מים (נפח של כוס חד-פעמית)
- פירות טריים אהובים, חתוכים או פרוסים
- 1 כף חמאת בוטנים טבעית
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים את זרעי הצ'יה עם חלב השקדים והמים. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.
2. מוסיפים מעל את קוביות / פרוסות הפרי, מזלפים חמאת בוטנים - ומגישים.
למה כדאי לי להכניס צ'יה לתפריט?
ממש כמו הקינואה, גם זרעי הצ'יה הגיחו לחיינו יש מאין והפכו לחומר לגיטימי לגמרי - ואף מומלץ - בכל מטבח. שמם המקורי של הזרעים המסקרנים האלה הוא בכלל "מרווה היספאנית" ומוצאם במרכז מקסיקו ודרומה ומגואטמלה.
צורתם של זרעי צ'יה היא אליפטית, כמו ביצה קטנה וצבעם מנומר בחום, אפור, שחור ולבן. לפי מחלקת החקלאות של ארצות הברית, 28 גרם של זרעי צ'יה מכילים 9 גרם שומן, 5 מ"ג נתרן, 11 גרם סיבים תזונתיים ו-4 גרם חלבון. בזרעים יש 18% מהצריכה היומית המומלצת של סידן, 27% זרחן ו-30% מנגן, בדומה לערכים התזונתיים של זרעים אחרים למאכל כמו פשתן או שומשום.
איך אוכלים את זה? את זרעי הצ'יה ניתן להוסיף למאכלים אחרים כציפוי עליון או לערבב בשייקים, דגני בוקר, חטיפי אנרגיה ויוגורט. בנוסף, אפשר להפוך אותם לחומר דמוי ג'לטין ואף לצרוך אותם בצורה גולמית.
>> למתכונים בריאים וקלים נוספים
מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.