![מטבעות שוקולד ופירות יבשים](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2018/01/31/93018a30-0222-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h457_w666.jpg)
![מטבעות שוקולד ופירות יבשים](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2018/01/31/93018a30-0222-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h457_w666.jpg)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1 כוס פירות יבשים חתוכים לקוביות קטנות - משמשים / שזיפים / חמוציות / אננס
- שקדים פרוסים
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 40 גרם חמאה או מרגרינה
- 200 גרם שוקולד לבן איכותי
אופן הכנת מנדיאנטים:
1. ממיסים את השוקולד המריר בבן מארי עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה היטב לתוך השוקולד (מי שיודע לטמפרר שוקולד - זה הזמן).
2. מוזגים מהשוקולד המומס בגובה 0.5 ס"מ לתבניות סיליקון בקוטר 5 ס"מ, מפזרים מעל מעט מהפירות יבשים ושקדים פרוסים, ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
3. ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי, מוסיפים אליו את החמאה הנותרת ומערבבים.
4. מוזגים כ-1 ס"מ מהשוקולד הלבן על השוקולד המריר, ובשלב זה ניתן לפזר מעל מעט ברס. מקפיאים שוב למשך חצי שעה, להתייצבות, ומגישים קר על מצע קקאו או אבקת סוכר.