רכיבים
- 1/2 2 כוסות שבבי קוקוס לא ממותקים, טחונים לפירורים במעבד מזון / קוקוס טחון מוכן
- 1/4 כוס + 1 כף שמן קוקוס, מומס
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח ים
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מתכון ל-15 כדורים
1. מניחים בצד 1/4 כוס קוקוס טחון, ואת השאר מערבבים בקערה יחד עם השמן, הדבש, הווניל והמלח לתערובת אחידה.
2. יוצרים 12-15 כדורים בגודל שווה מהתערובת, ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומעבירים למקרר למשך שעה או עד שהם יציבים.
3. מחממים מחבת יבשה עם ציפוי נון-סטיק (בלתי דביק) על אש בינונית. מוסיפים את 1/4 כוס הקוקוס שנשמר בצד, וקולים תוך ערבוב מתמיד עד שהקוקוס משחים קלות ונעשה ריחני.
4. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל, טובלים כל כדור קוקוס בשוקולד המומס ומוציאים בעזרת מזלג. מסדרים את הכדורים המצופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומפזרים מעל את הקוקוס הקלוי. מקפיאים או מקררים עד שהשוקולד מתייצב.