זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כוסות מים רותחים
- 2 מקלות קינמון
- 8 תרמילי הל
- 2 כפיות ציפורן
- 2 כוכבי אניס
- קליפה מחצי תפוז (לא גרידה, סליל שלם)
- 1 עלה דפנה
- 4 כפיות עלי תה שחור (או 4 תיונים)
אופן ההכנה:
1. בזמן שהמים ברתיחה, פותחים את תרמילי ההל, מוציאים את הגרעינים השחורים ומרסקים אותם לאבקה. מעבירים לסיר ומוסיפים את שאר המרכיבים, מלבד עלי התה / התיונים.
2. יוצקים את המים הרותחים על תכולת הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות.
3. מוסיפים את עלי התה / התיונים ומבשלים עוד 3-5 דקות, תלוי בחוזק הרצוי.
4. מסננים את התה ומעבירים את הנוזל לקנקן. ממתיקים בדבש, סוכר חום או מייפל, אם רוצים ומגישים מיד.