זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כוס קמח, מנופה
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס אבקת קקאו לא ממותקת
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס חלב
- 60 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- 1 כפית מחית וניל
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר דחוס
- 1 כוס מים רותחים
להגשה:
- 1 ליטר גלידת וניל
- קצפת מוכנה (אופציונלי)
- דובדבנים מסוכרים
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 23 ס"מ.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, 1/2 כוס סוכר, 1/4 כוס אבקת קקאו, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החלב, החמאה המומסת ומחית הווניל ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את הסוכר החום והסוכר הלבן ואבקת הקקאו שנותרו ומפזרים על תערובת העוגה באופן שווה. יוצקים מעל את המים הרותחים ולא מערבבים.
4. אופים במשך 35 דקות. מגישים חם עם גלידת וניל קרה, קצפת, דובדבנים מסוכרים, סוכריות צבעוניות וכל תוספת אהובה אחרת.