זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כוסות סוכר
- 3/4 כוס אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 כוסות חלב
אופן ההכנה:
מתכון ל-16 ארטיקים
1. מחממים מחבת על אש בינונית גבוהה. מוסיפים סוכר, אבקת קקאו, וניל וחלב, ומערבבים במטריפה ידנית עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
2. מרפדים תבנית אינגליש קייק גדולה בניילון נצמד ומשאירים שוליים רחבים שיגלשו מהתבנית. יוצקים פנימה את התערובת.
3. מקפיאים במשך 5 שעות, ונועצים בעדינות 16 מקלות ארטיק בשני טורים של 8. שומרים על 5 ס"מ בין מקל למקל.
4. מחזירים למקפיא ל-4 שעות נוספות, עד שהתערובת קפואה לחלוטין.
5. מושכים את שולי הניילון הנצמד ומחלצים את התערובת הקפואה מהתבנית. פורסים ומגישים מיד.