זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כוסות קוביות אבטיח
- 5 קיווי, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן על אש בינונית, מבשלים את הסוכר עם 3/4 כוס מים תוך ערבוב מתמיד, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מסירים מהאש.
2. בבלנדר או בקערת מעבד מזון, טוחנים את האבטיח עם שני שלישים מכמות הסירופ עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מרפדים בריבועי נייר אפייה קטנים (שגוזרים לבד) 12 שקעים של תבנית מאפינס, ומחלקים את תערובת האבטיח בין השקעים - ממלאים 3/4 מגובה של כל שקע. נועצים מקל ומעבירים למקפיא למשך שעתיים עד להתמצקות מלאה.
4 בבלנדר או בקערת מעבד מזון, טוחנים את הקיווי עם הסירופ הנותר עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת על תכולת השקעים, ומעבירים למקפיא לשעה נוספת. ניתן לאחסן במקפיא עד שבועיים.