רכיבים
- 32 (כ-1/2 1 כוסות) תמרים, מגולענים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים (עדיף טבעית, עם מלח, במרקם קרמי, אבל כל אחת תעבוד)*
- 1/2 כוס שיבולת שועל רגילה
אופן הכנת חטיף אנרגיה ביתי:
*אם חמאת הבוטנים לא מלוחה, ניתן להוסיף 1/4 כפית מלח ים.
1. אם התמרים אינם דביקים ולחים, משרים אותם במים חמים במשך 10 דקות ומסננים.
2. במעבד מזון, טוחנים את התמרים לפיסות קטנות שיתאספו לגוש כדורי. אם נותרות חתיכות גדולות, דוחפים אותן בסכין כלפי מטה וממשיכים לטחון.
3. מוסיפים למעבד המזון את חמאת הבוטנים ושיבולת השועל וטוחנים עד לשילוב מלא. אם אתם מעדיפים חטיפים פריכים ויבשים יותר, הוסיפו עוד קצת שיבולת שועל.
4. מעבירים את "הבצק" לתבנית בגודל 20X20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך שעה לפחות עד להתייצבות. מחלקים ל-8-10 מלבנים שווים ומאחסנים בכלי אטום במקרר למשך שבועיים או במקפיא למשך חודשיים ואפילו יותר.