נכון, בדרך כלל קינוח מצטייר אצלינו כמשהו שלא כדאי להתעסק איתו. במיוחד למי שלא מומחה אפייה. אבל יותר מזה: עד שעברנו את חנוכה בשלום - פתאום להוסיף קלוריות מיותרות לבטן?
אבל שפע הפירות בחוץ לקראת חג ט"ו בשבט פשוט מחייב אותנו למתכונים מלאי טוב וויטמינים, עשירים בטעם וכמובן: פשוטים וקלים להכנה.
מאפינס משמשים טריים
רכיבים:
1/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
50 גר´ מרגרינה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 כוס קוביות משמשים טריים
1 כפית מיץ לימון
1/3 כוס חלב
אופן הכנה:
1. לחמם מראש תנור לחום בינוני.
2. בתבנית המאפינס, לשמן 8 שקעים ואת הנותרים למלא במים עד חציים.
3. ערבבו יחדיו את הקמח, אבקת אפייה, מלח ואגוז מוסקט.
4. בקערה נפרדת טרפו את הביצה, הסוכר והמרגרינה.
5. הוסיפו לתערובת הביצה את המשמשים והלימון.
6. הוסיפו את תערובת החומרים היבשים והחלב לסירוגין אל תערובת הביצה. אין לערבב יתר על המידה!
7. מלאו כל שקע 2/3 מנפחו.
* ניתן לפזר מעט סוכר מעל המאפינס.
8. אפו כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדירו לאמצע המאפינס יצא נקי.
מאפינס דובדבנים יבשים
כמות: 12 | סוד ההצלחה טמון בדובדבנים שמוסיפים טעם וצבע
רכיבים:
1 כוס דובדבנים יבשים ללא גלעינים
1 כוס חלב
3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
50 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1/2 1 כפות ליקר דובדבנים (בחירה)
אופן הכנה:
1. השרו את הדובדבנים בחלב כ- 30 דקות.
2. חממו את התנור לחום בינוני.
3. שמנו 12 שקעים בתבנית המאפינס.
4.ערבבו בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
5. בקערה נפרדת ערבלו את החמאה והסוכר, הוסיפו את הביצים והליקר, וערבבו.
6. צרו גומה במרכז תערובת החומרים היבשים, שפכו לתוכה את החלב והדובדבנים.
7. הוסיפו את תערובת הביצים.
8. ערבבו בזהירות, אל תערבבו יתר על המידה!
9. חלקו את התערובת לשקעים.
10. אפו 15-20 דקות או עד שקיסם שתחדירו באמצע המאפינס יצא נקי.
הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה הכתבה באדיבות ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת.