רכיבים
- 1 כוס (125 גרם) קמח, מנופה
- 100 מ"ל חלב
- 100 מ"ל מים
- 2 כפיות (10 גרם) סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 80 גרם חמאה לא מלוחה
- 4 ביצים
- למילוי קרם וניל:
- 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
- 2 כפיות תמצית וניל
- 4 חלמונים
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור
- 15 גרם חמאה לא מלוחה
- לגנאש השוקולד:
- 200 גרם שוקולד (55-70% מוצקי קקאו), חתוך לחתיכות קטנות
- 2/3 כוס (155 מ"ל) שמנת מתוקה
- אבקת סוכר
אופן הכנת אקלר במילוי קרם וניל וזיגוג שוקולד:
מתכון ל-10-12 אקלרים
מתחילים בהכנת קרם הווניל:
1. טורפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת בלילה חיוורת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים.
2. בסיר קטן, מביאים את החלב לרתיחה ויוצקים כשליש מהחלב הרותח על תערובת החלמונים, טורפים היטב ויוצקים את התערובת לתוך סיר החלב. מביאים לרתיחה תוך ערבוב, עד שהנוזלים מתעבים והקורנפלור נטמע היטב. מסירים מהאש, יוצקים מעל את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
3. יוצקים את הקרם לקערה נקייה, ונותנים לו להתקרר במשך 10 דקות. מוסיפים את החמאה לקרם ומערבבים היטב עד להיטמעות מוחלטת. מכסים את הקערה בניילון נצמד, כך שהניילון ייגע בקרם עצמו - מה שימנע היווצרות קרום על הקרם, ומעבירים למקרר.
הכנת הבצק הרבוך לאקלרים:
4. בסיר, מביאים לרתיחה את החלב, המים, הסוכר, המלח והחמאה.
5. מסירים מהאש, מוסיפים את קמח בבת אחת ומערבבים ערבוב במרץ בכף עץ עד לקבלת מסה אחידה. מחזירים את הסיר לאש, ועל להבה נמוכה תוך כדי ערבוב מבשלים במשך 1-2 דקות, כדי לאדות את הלחות מבלילת הבצק, ולמנוע הידבקות לדפנות הסיר.
6. מעבירים את הבצק לקערה גדולה כדי שיתקרר מעט, מוסיפים את הביצים אחת אחת - ובכל פעם מערבבים בעדינות עם כף עץ, עד לקבלת עיסה חלקה והומוגנית.
7. ממלאים את הבצק בשק זילוף עם צנתר כוכב או עיגול גדול בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה רצועות באורך 10-12 ס"מ.
8. מאבקים בנדיבות את רצועות עם אבקת סוכר, ואופים במשך 40 דקות. לאחר 10 הדקות הראשונות, פותחים מעט את דלת התנור (2-3 מ"מ), כדי לאפשר לאדים לצאת. ממשיכים לאפות כך עד להזהבה.
9. דוקרים בשיפוד פעם אחת כל אקלר אפוי כדי להוציא את האדים שנכלאו בפנים, ומניחים על רשת לצינון.
מילוי האקלר:
10. בעזרת צנתר כוכב או עיגול בקוטר 5-6 מ"מ, מנקבים בבסיס כל אקלר 3 חורים. מערבבים את קרם הווניל לתערובת חלקה, מעבירים לשק זילוף עם הצנתר איתו ניקבנו את החורים, וממלאים כל אקלר בקרם וניל.
הכנת גנאש השוקולד:
11. בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, מחממים את השמנת במשך כמה דקות, אך לא מביאים לרתיחה או בעבוע. מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד הקצוץ, משאירים לנוח במשך 1-2 דקות ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
12. טובלים את החלק העליון של האקלרים בגנאש השוקולד, ומניחים בצד להתגבשות. כדאי להגיש עוד באותו היום או לשמור במקרר למשך לילה וליהנות מהאקלרים למחרת.