רכיבים
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס דבש
- 1 כף לבנדר מיובש
- 2 כוסות חלב / חלב שקדים לא ממותק
- 28 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 3 כפות אבקת קקאו
- לקישוט:
- 1 כוס שמנת מתוקה / קצפת צמחית
- 1/2 מקל וניל
- 1 כפית דבש (או יותר, לקצפת מתוקה יותר)
אופן הכנת שוקולטה חמה עם סירופ לבנדר ודבש:
1. הכנת הסירופ: בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מביאים לרתיחה את המים, הדבש והלבנדר. לאחר הבעבוע הראשוני, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהדבש מתמוסס לתוך המים.
2. מעבירים את הסיר עם הסירופ למקרר למשך 8 שעות עד לילה שלם, כדי לוודא שטעם הלבנדר ייספג היטב בנוזלים. לאחר מכן, מסננים את הסירופ, ושומרים בצד את פרחי הלבנדר.
3. בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מבשלים יחד את החלב והשוקולד המריר תוך ערבוב מתמיד, עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את הקקאו וסירופ הלבנדר המסונן ומערבבים לאיחוד מלא. מבשלים עד שהשוקולטה רותחת ומסירים מהאש.
4. יוצקים לקערה את השמנת המתוקה / הקצפת הצמחית, מוסיפים את הדבש ומרוקנים פנימה את חצי מקל הווניל. במיקסר ידני, מקציפים הכל יחד במשך 3-5 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.
מחלקים את השוקולטה החמה בין 2 ספלים, מניחים מעל בנדיבות מהקצפת ואפשר לפזר מעט מפרחי הלבנדר. מגישים מיד.