רכיבים
- 50 גרם חמאה
- 150 מ"ל מים
- 1/2 כף סוכר
- קורט מלח
- 60 גרם קמח
- 1 ביצה בינונית
- 1/2 כפית תמצית וניל
- לציפוי:
- 75 גרם סוכר
- 2 כפיות קינמון טחון
- שמן קנולה עמוק לטיגון (לפחות 5 ס"מ)
- למטבל השוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר (70%), קצוץ דק
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 15 גרם חמאה
אופן הכנת צ'ורוס עם מטבל שוקולד:
1. בסיר, מבשלים יחד את החמאה, המים, הסוכר והמלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק. מסירים מהאש, וממשיכים לעבד את הבצק עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מצננים מעט, ומוסיפים את הביצה ותמצית הווניל תוך ערבוב מתמיד.
2. מעבירים את תערובת הבצק לשק זילוף עם צנתר בצורת כוכב בינוני.
3. בצלחת, מערבבים את הסוכר והקינמון לציפוי, ומרפדים מגש בנייר סופג.
4. בסיר רוטב עם יד אחת - עדיף עם תחתית כבדה, מחממים שמן קנולה בעומק 5 ס"מ לפחות ל-185 מעלות. מזלפים ישירות לשמן החם רצועות בצק באורך 10-15 ס"מ - גוזרים את הבצק לניתוק. מטגנים עד להזהבה טובה, הופכים לעתים קרובות ומוציאים לנייר סופג.
5. לאחר שהצ'ורוס מתקררים מעט, מגלגלים אותם בתערובת הסוכר-קינמון עד לציפוי מלא - מגישים מיד לצד מטבל השוקולד.
הכנת מטבל השוקולד:
6. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה עמוקה, ואת השמנת והחמאה מבשלים יחד בסיר קטן - רגע לפני הרתיחה מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. ממתינים 20 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.