רכיבים
- לבצק הרבוך:
- 125 מ"ל חלב
- 125 מ"ל מים
- 5 גרם מלח
- 5 גרם סוכר
- 110 גרם חמאה
- 140 גרם קמח, מנופה
- 180 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)
- שמן עמוק לטיגון
- למחית פרלינה:
- 250 גרם אגוזי לוז
- 150 גרם סוכר
- למוס מייפל מסקרפונה:
- 300 מ"ל סירופ מייפל
- 350 מ"ל שמנת מתוקה
- 100 גרם חלמונים (מכ-5 ביצים ממוצעות)
- 6 גרם אבקת ג'לטין
- 30 מ"ל מים
- 500 גרם גבינה מסקרפונה
- 2 גרם מלח ים אטלנטי
- לציפוי המגנום:
- 300 גרם שוקולד חלב
- 150 גרם חמאת קקאו (ניתן להשיג בחניות מתמחות)
אופן הכנת סופגניות בצק רבוך במילוי קרם מסקרפונה מייפל:
רגע לפני: לקינוח הזה קוראים Elsi. אלסי זאת אמא שלי וכבר הרבה זמן שאני רוצה להקדיש לה קינוח. אמא שלי מיוחדת! לכן זה היה צריך להיות משהו מיוחד שמאפיין אותה. הקינוח מורכב מבצק רבוך מטוגן, מצופה במגנום שוקולד חלב עם שבבי לוז מקורמל, ממולא בקרם מסקרפונה מייפל (עפ"י כריסטוף מישלק) ומחית פרלינה לוז תוצרת וולדרוף אסטוריה. זה כל כך היא! פריכה מבחוץ, רכה ועשירה מתוכן מבפנים.
הכנת הבצק:
1. בסיר, מביאים לרתיחה את המים, החלב, החמאה, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
2. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות בינונית למשך 2 דקות כדי לצנן מעט את הבצק. בהדרגה, מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב עד שהן נטמעות היטב בבצק.
3. מעבירים את מסת הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב בעובי 14 מ"מ.
4. גוזרים נייר אפיה ל-4 ריבועים שווים, משרטטים עליהם עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומזלפים עיגול של בצק לפי הסימון.
5. מחממים בסיר את השמן על אש בינונית נמוכה (עד 180 מעלות), ומכניסים לטיגון את הבצק שזילפנו יחד עם נייר האפייה (הוא משתחרר במהלך הטיגון). מטגנים עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים ומניחים לצינון על נייר סופג.
הכנת קרם המסקרפונה מייפל - מכינים יום מראש ומקציפים לפני המילוי:
1. בסיר, מבשלים את סירופ המייפל על אש בינונית עד שהוא מצטמצם ל-220 מ"ל ומניחים בצד לקירור.
2. בקערה, מערבבים את אבקת הג'לטין עם המים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
3. מוסיפים את השמנת והמלח לסיר עם המייפל ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים היטב.
4. יוצקים בהדרגה את תכולת הסיר לקערת החלמונים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וטוחנים היטב בבלנדר מוט. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה שלם.
5. לאחר לילה בקירור, מעבירים את הבלילה לקערת המיקסר ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב. מעבירים לשק זילוף.
אופן הכנת מחית הפרלינה:
1. בסיר, מבשלים את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב בגוון ענברי. מוסיפים את האגוזים ומערבבים היטב במשך דקה. מסירים מהאש ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקררים (כדאי לשמור מעט אגוזים מקורמלים לקישוט)
2. טוחנים את האגוזים המקורמלים במעבד מזון עד לקבלת תערובת נוזלית ומעבירים לשק זילוף.
אופן הכנת ציפוי המגנום שוקולד:
1. בבאן מארי (סיר בתוך סיר), ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו עד להמסה מלאה ומערבבים היטב.
הרכבת הקינוח:
1. בתחתית כל "סופגנייה" יוצרים 4 חורים קטנים ב-4 קצוות, ומזלפים מעט ממחית הפרלינה בכל ארבעת החורים.
2. מזלפים גם את קרם המסקרפונה מייפל בכל ארבעת החורים עד שכל כיס האוויר מתמלא בקרם.
3. טובלים את "הסופגנייה" בציפוי המגנום, מניחים על רשת ומפזרים מעל את שבבי האגוזים המקורמלים, מכניסים לקירור עד להתקשות מלאה של הציפוי ומגישים.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לתמר
>> מתכון לפאי תפוחים עם טוויסט
>> מתכון לפבלובה במילוי ג'לי רימונים - פרווה
>> מתכון לנוטלה - ממרח אגוזי לוז ושוקולד
>> מתכון לטארט פיסטוקים ודובדבנים