רכיבים
- 2/3 כוס שיבולת שועל מגולגלת
- 2/3 כוס אגוזי קשיו - משרים במים 4 שעות ושוטפים היטב
- 2/3 כוס תמרים מגולענים
- 1/8 כפית מלח / מלח הימלאיה
- לזיגוג:
- 2 כפות שמן קוקוס
- 2 כפות סירופ מייפל
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת סופגניות בזיגוג וניל מתוק:
מתכון ל-4 סופגניות גדולות / 8 בינוניות / 12 בגודל ביס
1. במעבד מזון או בבלנדר, טוחנים במהירות גבוהה את שיבולת השועל, הקשיו, התמרים והמלח, עד לקבלת בצק עבה. מגלגלים ל-4 / 8 / 12 כדורים בגודל שווה, ומכניסים למקפיא להתמצקות למשך 20 דקות.
2. הכנת הזיגוג: ממיסים את שמן הקוקוס על אש נמוכה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה היטב את המייפל ותמצית הווניל, עד לקבלת מרקם "קרמל" מעט דליל.
3. נועצים קיסם בכל כדור, וטובלים היטב בזיגוג. מסדרים את הכדורים הטבולים בתבנית, ומחזירים למקפיא - עד שהזיגוג מתקשח. מוציאים, מערבבים את הזיגוג שנותר, טובלים שוב ומחזירים לתנור - עד שהזיגוג נגמר. כ-3 פעמים של טבילה-הקפאה.
ה"סופגניות" נשמרות היטב בכלי אטום במקרר עד שבוע.