'קפה-קפה', רשת בתי הקפה המובילה והגדולה בישראל, מציגה את משקאות החורף המפנקים שלה לימים של מגפיים, מעיל ושלוליות גשם.
קולקציית משקאות החורף כוללת: "פרנץ ונילה קוקוס" - וניל ואספרסו בתוספת סירופ קוקוס, "סחלב חם" עם קוקוס, אגוזים וקינמון. ובנוסף, משיקה הרשת משקה חדש שיוגש במהדורה מוגבלת: "ונילה טופי" – טופי, חלב וקצפת.
והנה מתכון לסחלב חם ומתוק שתוכלו להכין לגמרי בעצמכם:
מרכיבים לספל אחד בנפח 250-300 מ"ל:
1 כף גדושה אבקת קורנפלור
1 טיפה מי ורדים
1 כפית סוכר
חלב - אפשר להשתמש גם בחלב סויה או בחלב אורז ושקדים כדי לקבל משקה טבעוני (ובלבד שאבקת הקורנפלור פרווה)
אופן ההכנה:
1. ממלאים את הספל בחלב ויוצקים לסיר קטן. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים יחד לרתיחה תוך ערבוב מתמיד למניעת גושים ויצירת סמיכות הסחלב.
2. יוצקים לספל ומפזרים מעל אגוזים גרוסים / אבקת קינמון / קוקוס מגורד (או הכל יחד) ומגישים חם.