רכיבים
- לעוגיות:
- 1 כוס +1 כף (150 גרם) קמח
- 1/2 כוס (40 גרם) אבקת שקדים
- 1/5 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
- 100 גרם מרגרינה בלו-בנד, חתוכה לקוביות
- 1 חלמון
- 1 כפית תמצית רום איכותית
- למילוי:
- 90 גרם שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ'יפס
- 250 מ"ל קצפת צמחית / לגרסה החלבית: שמנת מתוקה
אופן הכנת קסטה במילוי גלידת שוקולד:
הכנת העוגיות:
1. שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים לדיסק.
3. ממקמים את הבצק השטוח בין 2 ניירות אפייה, מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ ומעבירים למקרר למשך שעה.
4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 6 ס"מ, מסדרים בתבנית ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות.
5. אופים את עיגולי הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, במשך 15-18 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומקררים על רשת צינון.
הכנת המילוי:
6. מרתיחים 100 מ"ל מהשמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כ-30 שניות ומערבבים על לקבלת תערובת אחידה. מצננים לטמפרטורת החדר.
7. במיקסר, מקציפים את הקצפת הצמחית שנותרה, ומקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד.
8. יוצקים את התערובת לרינגים בקוטר 6 ס"מ ובגובה של עד 3 ס"מ, ומעבירים למקפיא עד להתייצבות מוחלטת של הגלידה.
רגע האיחוד:
9. מחלצים את הגלידות מהרינגים, מניחים בין 2 עוגיות ומצמידים. מפזרים מעל מעל אבקת קקאו ומגישים.