זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 4-6 אפרסקים טריים וגדולים
- 1 כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 120 גרם חמאה, רכה + חמאה לשימון התבנית
אופן הכנת קרמבל אפרסקים:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומשמנים בחמאה תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ.
2. מקלפים את האפרסקים, פורסים לפלחים, ומניחים אותם בשכבה אחת בתבנית.
3. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח (לאחר ניפוי), הסוכר הלבן והחום, המלח והקינמון. בעזרת סכין או 2 מזלגות, מוסיפים את החמאה המרוככת פנימה, ומועכים עד לקבלת פירורי בצק גסים.
4. מפזרים את פירורי הבצק על האפרסקים, ואופים במשך 45-50 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב.