זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/4 כוס פיסטוקים קלופים, לא מומלחים
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/8 כפית הל טחון
- 1/2 ליטר גלידת וניל
- 8 כפות אספרסו או קפה חזק, חם
אופן הכנת קפה אפוגטו:
רגע לפני: המתכון חלבי בגלל הגלידה, אך ישנן גלידות פרווה בטעם וניל מוצלחות לא פחות מאלה החלביות. במילים אחרות, הקינוח הזה מושלם גם לשבת.
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מפזרים את הפיסטוקים בתבנית, וקולים במשך 5-7 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב. מוציאים, מניחים בצד לצינון מלא ואז קוצצים אותם גס.
2. מערבבים את הקינמון וההל בקערה קטנה.
3. סמוך להגשה, מחלקים את הגלידה בין קעריות קטנות או כוסות קפה שקופות, מתבלים בתערובת התבלינים, יוצקים מעל כל מנה 2 כפות אספרסו או קפה חזק, מקשטים בפיסטוקים ומגישים מיד.