רכיבים
- לבסיס:
- 15 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
- 1/2 1 כוסות שקדים
- למלית:
- 1/3 כוס חלב סויה / שקדים
- 170 גרם שוקולד מריר, קצוץ לקוביות
- 2 בננות, פרוסות לעיגולים
- 1/4 כוס שקדים קלויים, קצוצים
אופן הכנת פאי שוקולד בננה - ללא אפייה:
>> מהי תזונת פליאו ו-מתכוני פליאו נוספים
1. משמנים קלות (עדיף בשמן קוקוס) תבנית פאי מלבנית בגודל 13X35 ס"מ.
הכנת הבסיס:
2. במעבד מזון או בבלנדר המופעל בעוצמה גבוהה, טוחנים יחד את התמרים והשקדים, עד לקבלת עיסת בצק עם שבבי שקדים קטנים.
3. מרפדים עם הבצק את תבנית הפאי המוכנה - את התחתית ואת השוליים.
הכנת המלית:
4. בסיר קטן, מחממים את החלב עד לבעבוע או במיקרוגל במשך 30 שניות. מניחים את קוביות השוקולד בקערה חסינת-חום, ויוצקים מעל את החלב הרותח. ממתינים 1-2 דקות, ומערבבים עד לקבלת שוקולד נוזלי.
רגע האיחוד:
5. ממלאים בשוקולד את תבנית הפאי המרופדת בבצק, ושומרים מעט בצד לקישוט הפאי.
6. מסדרים את עיגולי הבננות בשורות מסודרות על השוקולד, מפזרים מעל את השקדים הקלויים ומזלפים מעל את השוקולד שנותר. מעבירים למקרר למשך שעה לפחות, פורסים למשולשים ומגישים.