רכיבים
- 4 כוסות מים
- 3-4 אפרסקים, קצוצים גס
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס מיץ לימון טרי (6-8 לימונים)
- 4 כוסות קרח
- לקישוט: אפרסק מחולק ל-8
אופן הכנת לימונדת אפרסקים:
1. בסיר בינוני, מבשלים יחד את המים האפרסקים והסוכר. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה, וכשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, ומבשלים במשך 3 דקות נוספות.
2. מסירים את הסיר מהאש ויוצקים בזהירות לבלנדר או מעבד מזון. משהים את התערובת במשך 20 דקות.
3. טוחנים לתערובת חלקה, יוצקים אותה לכלי גדול ומעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות עד לילה שלם.
4. לאחר הצינון, מסננים את התערובת לקערה, כדי להיפטר מהמוצקים. ואת הנוזל יוצקים לכד זכוכית.
5. מוסיפים את מיץ הלימון לנוזל שבכד, ומערבבים יחד. טועמים, ואם הטעם מרוכז מדי, מוסיפים 1/4-1/2 כוס מים.
6. מחלקים את הלימונדה בין 8 כוסות - ממלאים 1/2 מכל כוס בקרח ועליו יוצקים את הלימונדה. מקשטים עם פרוסת אפרסק טרי.