זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 מלון בינוני ("בשר" הפרי צריך לשקול לאחר הוצאתו כ-500 גרם)
- 3 חלמונים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כוס (240 גרם) שמנת מתוקה / קצפת צמחית
- 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת גלידת מלון:
*המתכון המקורי חלבי, אך ניתן להחליף את השמנת המתוקה בקצפת צמחית ולהפוך את הגלידה לפרווה.
1. במעבד מזון או בבלנדר, טוחנים את "בשר" המלון לתערובת חלקה.
2. מקציפים את החלמונים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת סמיכה בגוון צהוב חיוור. ניתן לעשות זאת מעל סיר כפול.
3. בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, ומקפלים את הקצפת לתוך תערובת החלמונים.
4. מוסיפים את תערובת המלון לקערה, ומערבבים לאיחוד מלא.
5. מאחסנים בכלי אטון, ומעבירים להקפאה של 4 שעות לפחות עד לילה שלם. מפשירים לטמפרטורת החדר 8-10 דקות לפני ההגשה.