רכיבים
- 12 ביצים גדולות
- 4 כוסות חלב
- 1 כוס מים
- 160 גרם חמאה, מומסת
- 1/2 2 כוסות קמח
- 6 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס אבקת קקאו (לא שוקולית)
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- אבקת סוכר
אופן הכנת עוגת קרפים וקצפת:
1. מניחים על השיש את כל החומרים, וממתינים שיגיעו לטמפרטורת החדר.
2. טורפים יחד את הביצים, החלב והמים, מוסיפים את החמאה המומסת, תמצית הווניל והסוכר ומנפים פנימה את הקמח. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה - ללא גושים.
3. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי קערות. לאחת הקערות מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב יחד - לקרפ השוקולד.
4. מחממים על אש בינונית מחבת טפלון או עם ציפוי נון-סטיק בקוטר 20 ס"מ, יוצקים לתוכה 1/4 כוס מהבלילה הבהירה, ומטים את המחבת כך שהנוזל יתפשט לעיגול יפה. הופכים את הקרפ אחרי דקה, מבשלים במשך 30 שניות נוספות ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עד ששתי הבלילות - הבהירה והחומה, מסתיימות.
5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
6. הרכבת העוגה: מניחים קרפ בהיר, מורחים עליו שכבה דקה מהקצפת ועליה מניחים קרפ כהה - כך עד שמסתיימת כל ערימת הקרפים.
7. מקשטים באבק סוכר, פורסים ומגישים מיד - או מעבירים למקרר עד להגשה.