רכיבים
- 1/2 כוס דבש
- 2 כפות חמאת בוטנים (או כל חמאת אגוזים אחרת)
- 1 כף שמן קוקוס או 14 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס (60 גרם) שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
- 1/2 כוס (15 גרם) פצפוצי אורז
- 1/2 כוס בייגלה כתוש
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס פירות יבשים (השתמשנו בצימוקים וחמוציות)
- 1/2 כוס גרעיני דלעת או כל זרע / גרעין / אגוז כתוש אהוב אחר
- 1/3 כוס (60 גרם) שוקולד צ'יפס
אופן הכנת חטיף גרנולה:
מתכון ל-12 חטיפים
1. מרפדים בנייר אפייה תבנית בגודל 20X20 ס"מ, כך ששולי נייר האפייה יצפו גם את דפנות התבנית. משמנים את נייר האפייה.
2. בקערה חסינת-מיקרוגל, מערבבים את הדבש, חמאת הבוטנים ושמן הקוקוס/החמאה, ומפעילים על חום גבוה במשך כדקה, עד שהמרכיבים נמסים לגמרי. מערבבים לאיחוד מלא. מניחים בצד לצינון והתעבות הנוזל.
3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את שיבולת השועל, פצפוצי האורז, הבייגלה, המלח, הפירות היבשים, גרעיני הדלעת (או גרעינים/אגוזים אחרים) והשוקולד-צ'יפס.
4. יוצקים את התערובת הנוזלית לתערובת החומרים היבשים, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחת אחידה.
5. מעבירים את התערובת לתבנית, ובעזרת מרית או ידנית, משטחים את התערובת בשכבה אחת ישרה ומהודקת היטב.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף, ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות עד לילה שלם - עדיף.
7. לאחר הקירור, מחלקים בסכין חדה למלבנים או ריבועים אישיים, ומאחסנים בכלי אטום במקרר או במקפיא.