רכיבים
- 170 גרם חמאה רכה
- 3/4 כוס סוכר חום כהה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
- 1 כוס ריבת תות (או כל ריבה אהובה אחרת)
- 1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערת מיקסר גדולה, מקציפים יחד את החמאה, הסוכר החום ותמצית הווניל.
3. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הקמח (לאחר ניפוי), אבקת האפייה והמלח, ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לקערת המיקסר, עד לשילוב מלא.
4. לבסוף, מוסיפים את שיבולת השועל לקערת המיקסר, ומעבדים במהירות נמוכה, כדי ששיבולת השועל לא תתרסק, עד שמתקבל בצק אחיד.
5. מעבירים את הבצק לתבנית, ובעזרת האצבעות, משטחים את הבצק על התבנית באופן שווה.
6. מורחים את הריבה על הבצק, מפזרים את השקדים ואופים בתנור שחומם מראש במשך 34-37 דקות, או עד שקצוות הבצק מקבלים גוון זהוב-שחום והריבה מבעבעת.
7. מוציאים מהתנור, ומיד מפזרים מעל את השוקולד הלבן. מניחים לצינון במשך 30 דקות.
8. כשהבסיס האפוי מצונן, אבל עדיין חמים למגע, אוחזים בנייר האפייה ומחלצים אותו מהתבנית. חותכים ל-12 ריבועים שווים ומגישים חם או קר.