רכיבים
- 1 בננה בשלה גדולה - או יותר, לפי הצורך
אופן הכנת הגלידה:
1. חותכים לעיגולים את הבננה. מעבירים לכלי אטום, ומכניסים להקפאה למשך שעתיים עד לילה שלם.
2. במעבד מזון, טוחנים בעוצמה חזקה את עיגולי הבננה הקפואים, ואז יקרו שלושה דברים: בתחילה, הבננה תתפורר ותתרסק, אחר כך המרקם יהפוך לדביק, גרדו את דפנות הקערה והמשיכו לטחון - הבננה תהפוך למעין דייסה. ולבסוף הקסם יקרה והיא תקבל מרקם של גלידת שמנת קרמית.
בשלב זה ניתן להוסיף למעבד המזון: כפית חמאת בוטנים, מעט דבש, קומץ שוקולד צ'יפס, מספר שקדים, כפית שוקולד למריחה, כף אבקת קקאו או חצי כפית קינמון - לבחירתכם. אם הוספתם, המשיכו לעבד עד להיטעמות מוחלטת.
3. אפשר לאכול את הגלידה מיד, אבל היא תהיה רכה ונוזלית מדי. העבירו לכלי, והקפיאו עד שהגלידה תהיה קרה ומוצקה.