זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3/4 כוס מיץ לימון טרי (כ-6 לימונים)
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כוסות (300 גרם) תותים טריים
- 4 כוסות (1 ליטר) סודה
- תוספת אופציונלית: 1/2 כוס ליקר לימונצ'לו - ניתן להשיג בכשרות O.K וחוג חתם סופר בני ברק
אופן הכנת לימונדה מוגזת עם תותים:
1. בקערה גדולה, מערבבים את מיץ הלימון והסוכר, עד שהסוכר נמס נמס.
2. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים את התותים לתערובת נוזלית חלקה.
3. ממקמים מסננת על קערת מיץ הלימון, ויוצקים לתוכה את מיץ התותים כדי שיהיה מסונן מחתיכות פרי.
4. מוסיפים לקערה את ליקר הלימונצ'לו (לא חובה) והסודה, ומעבירים את הלימונדה שנוצרה לקנקן זכוכית, ומשם למקרר לצינון. ניתן להוסיף פרוסות לימון דקות.
5. יוצקים לכוסות אישיים, מוסיפים קוביות קרח ומגישים קר.