זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כפית גדושה קפה נמס
- 1/2 1 כוסות מים חמים
- 1/2 כוס חלב
- 3 כפיות תמצית וניל
- 1 כפית אבקת קקאו לא ממותקת
- 1 כף סוכר (יותר או פחות לפי הטעם)
אופן הכנת אייס קפה מוקה:
1. ממיסים את הקפה במים החמים, מערבבים, מצננים, מכסים את הכלי עם הקפה ומעבירים להקפאה למשך 4 שעות לפחות עד לילה שלם.
2. מוציאים את הקפה מהמקפיא, ומניחים לו להפשיר במשך 10 דקות על השיש.
3. מעבירים את הקפה הקפוא לבלנדר (או לקערה עם מוט בלנדר), מוסיפים את החלב, תמצית הווניל, הקקאו והסוכר וטוחנים לנוזל אחיד במרקם גס עם גבשושי קרח.
הצעת הגשה: יוצקים את האייס-קפה מוקה לכוס או צנצנת זכוכית, מזלפים מעל סירופ שוקולד ומפזרים קוביות מרשמלו.