רכיבים
- 2 כפות חלב
- 1 כף שמנת מתוקה
- 5 כפות סוכר 60 גרם שוקולד מריר 55-70% מוצקי קקאו
- 2 חלמונים
- 3 חלבונים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס אבקת קקאו איכותית (30 גרם)
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנת סופלה שוקולד:
3-5 קינוחי סופלה
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומצפים בחמאה תבניות סופלה חסינות חום בקוטר 9 ס"מ, מוסיפים כף סוכר שידבק לדפנות, ושופכים את העודף (ראו וידאו)
2. בסיר קטן, מביאים לרתיחה את החלב והשמנת, מסירים מהאש. מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקה, ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי.
3. מוסיפים לסיר את אבקת הקקאו והמים, ומעל סיר מלא מים רותחים (סיר כפול/בן מארי), מערבבים היטב בעזרת מרית. מניחים בצד לקירור.
4. במקביל, מקציפים את החלבונים והמלח, וכשנוצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד, ומערבבים היטב.
6. בעזרת מרית, מערבבים בעדינות שליש מקצפת החלבונים עם תערובת השוקולד, ואז מקפלים את תערובת השוקולד לתוך הקצפת. יוצקים לתוך התבניות המוכנות.
7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 13-15 דקות, עד שהסופלה עולה 3-4 ס"מ מעל התבנית.
8. מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר, מוסיפים כף קצפת ומגישים מיד, לפני שהסופלה יאבד אוויר ויצנח.