רכיבים
- 6 בננות בשלות מאוד
- 3/4 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר / חלבי קצוץ
אופן הכנת גלידה ביתית:
רגע לפני: בפועל, העבודה מסתכמת ב-15 דקות עבודה, אבל יש להביא את זמני ההקפאה בין שלבי ההכנה שמסתכמים ב-3 שעות.
מתכון ל-24 נגיסי גלידה
1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומסדרים בתבנית בשכבה אחת. מכסים בניילון, ומעבירים למקפיא למשך חצי שעה-שעה.
2. מוציאים את הבננות מהמקפיא, משהים על השיש למשך 5 דקות, ומעבירים למעבד מזון או קערה עם מקל בלנדר. הבננות צריכות להיות מעט רכות, אבל עדיין קפואות.
3. טוחנים את הבננות לקרם חלק, ומוסיפים 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ.
ובקיצור:
4. משמנים קלות תבנית שקעים, ממלאים כל שקע בתערובת הבננות, כמעט עד הסוף, ומפזרים מעל כל אחד מעט מהשוקולד צ'יפס שנותר. מעבירים למקפיא למשך שעה.
5. מוציאים מהמקפיא, ובעזרת סכין, מחלצים את הגלידות מהשקעים, מעבירים לכלי אטום, ומסדרים בתוכו את הגלידות בשכבות. מניחים נייר אפייה בין כל שכבה, כדי שהגלידות לא ידבקו אחת לשנייה.
6. שומרים במקפיא, ומוציאים להפשרה של 5 דקות לפני האכילה.