רכיבים
- 150 מ"ל חלב (לשקול 150 גרם במשקל ביתי)
- 50 מ"ל שמנת מתוקה (לשקול 50 גרם במשקל ביתי)
- 200 גרם שוקולד חלבי
- 4-5 קוביות קרח
- להגשה:
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 15 גרם אבקת סוכר
אופן הכנת צ'ייסר שוקולד:
רגע לפני: קינוח לאירוח בסטייל, או סתם כשרוצים להתפנק עם משהו מתוק וקר: מתכון לצ'ייסר שוקולד שווה עם קצפת שהכי טעים להגיש עם וופל בלגי וצלחת של פירות העונה.
ציוד נדרש: 6 כוסיות צ'ייסר
הכנת הצ'ייסר:
• בסיר קטן או פינג'אן, מרתיחים את החלב והשמנת המתוקה.
• שוברים את השוקולד לקערה, ועל השברים יוצקים את החלב והשמנת. ממתינים במשך 20 שניות, ומערבבים.
• בעזרת מיקסר ידני מקציפים את תערובת השוקולד המומס במשך 5 דקות על מהירות נמוכה-בינונית, נזהרים שלא יתיז לכל עבר.
• מקפיאים את התערובת במשך 30 דקות.
• מוסיפים את קוביות הקרח לתערובת, ומקפיאים למשך 10 דקות נוספות.
• מוציאים את קוביות הקרח מהתערובת - שלא ימסו ויגירו מים לתערובת השוקולד. מערבבים את תערובת השוקולד, לשבירת הקרום שנוצר.
• הכנת הקצפת: מקציפים במקצף ידני את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קצפת אוורירית ויפה.
רגע האיחוד:
• ממלאים כל כוסית צ'ייסר בשוקולד עד ל-3/4 מגובה הכוסית.
• מעבירים את הקצפת לשק זילוף (לא חייבים צנתר), ומזלפים מעל כל כוסית.
• לשדרוג המראה, אפשר להניח מעל הקצפת זוג דובדבנים או כל פרי אהוב אחר.