רכיבים
- 4 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
- 1 כוס גרעיני דלעת
- 1 כוס שבבי קוקוס / קוקוס טחון
- 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
- 1 כוס שבבי שקדים
- 1-2 כוסות צימוקים
- 6-8 כפות דבש / סירופ מייפל או ערבוב של שניהם
- 6 כפות שמן קנולה
- 1 כף קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח (לא חובה)
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 1 כפיות אגוז מוסקט
אופן הכנת גרנולה ביתית:
רגע לפני: למה לקנות גרנולה אם אפשר להכין בבית את הגרסה הזולה והטעימה הרבה יותר? מתכון להכנת גרנולה ביתית מושלמת - לא תאמינו כמה זה קל. אגב, היא לא באמת דיאטטית. את המתכון תוכלו לגוון כיד הדמיון הטובה, להוסיף או להפחית מרכיבים (למשל, שומשום, גרעיני חמניות, אגוזים מכל סוג, פירות יבשים). הדבר היחיד שחשוב להקפיד עליו זה להשתמש בשיבולת שועל עבה, ולא זו הדקה יותר המיועדת להכנת דייסה.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מערבבים את כל החומרים היבשים, מלבד הצימוקים, בקערה גדולה.
• מחממים את השמן בסיר על אש נמוכה, ומוסיפים את הדבש או המייפל והווניל בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת תערובת אחידה.
• מסירים מהאש ויוצקים על קערת החומרים היבשים, ומערבבים היטב עד שתערובת הגרנולה כולה מצופה באופן שווה. אם הגרנולה לא מתוקה מספיק, מוסיפים דבש או מייפל.
• מצפים שתי תבניות בנייר אפייה, משטחים עליהן את הגרנולה בשכבה דקה ומכניסים לאפייה במשך 20 דקות, לגרנולה זהובה או 30 דקות לקבלת גרנולה כהה ויבשה יותר.
טיפ: עקבו אחרי הגרנולה הנאפית, שחלילה לא תישרף. זה נשמע טרחני, אך כדאי להוציא את התבניות מהתנור לפחות פעמיים במהלך האפייה ולערבב קלות.
• לגרנולה המוכנה מוסיפים את הצימוקים וכל מה שרוצים: כמו שבבי שוקולד, חמוציות ועוד.
אופן ההגשה: מאחסנים בקופסה אטומה. ניתן להגיש לצד יוגורט, חלב קר, פירות טריים כמו תותים, אננס, תפוחים, בננות חתוכים לפרוסות.