רכיבים
- 200 גרם שוקולד לבן
- 6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית
- 1 מיכל ריץ'
- 1/2 כוס דבש טהור
- 1/4 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1 מקל קינמון
אופן הכנת מוס שוקולד לבן עם דבש ותפוחים:
רגע לפני: הקינוח שמתאים יופי לארוחת ראש השנה: מתכון למוס שוקולד לבן עם דבש ותפוחים בטעם נפלא ומפנק. קל להכין אותו והוא כמעט מתבקש על שולחן החג. ולא, אין לראות בקינוח פטור מטבילת התפוח בדבש.
• מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות מאוד.
• מניחים בסיר את קוביות התפוחים, מקל הקינמון והסוכר. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים בהמשך חצי שעה עד לקבלת ריבה נוזלית. מניחים את הריבה בצד, היא מתקשה והופכת לסמיכה יותר כשהיא מתקררת.
• קוצצים גס את השוקולד וממיסים אותו בשיטת בן מארי - מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה ובה השוקולד, ומקפידים שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים. מוסיפים את המים והדבש, ומבשלים עד להמסה מוחלטת, ומותירים בצד להצטנן.
• מקציפים את הריץ' לקצף יציב.
• בתנועות קיפול עדינות, מערבבים יחד את קערת הקצף עם קרם השוקולד.
אופן ההגשה: מניחים 2 פרוסות תפוחים בתחתית כוס הגשה אישי, מזלפים מעל את המוס ומעבירים לקירור למשך לילה. מגישים קר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!