מתכון לפסטה קונכיות בגבינות.
למצרכים:
1 חב' פסטה קונכיות גדולות למילוי.
1כוס גבינות קשות מגורדות לפי בחירתכם (פרמזן, קצ'קבל, חרמון, מוצרלה ועוד..)
3 כוסות רוטב עגבניות מוכן.
1/2 כוס רוטב שמנת מתוקה.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
את הקונכיות מבשלים במים עם מלח לרמת אל-דנטה, ומסננים היטב. מערבבים את כל סוגי הגבינות יחד וממלאים בתוך הקונכיות.
מניחים את כל הקונכיות בתבנית כשהפתח כלפי מעלה.
שופכים מעל את רוטב העגבניות לתבנית ומעליה את רוטב השמנת (ניתן להוסיף פטריות פרוסות).
מפזרים מעט מהגבינה הנותרת ומכניסים לתנור לאפיה של 20-30 דק'.
ניתן להוסיף עלי נענע או בזיליקום לקישוט לפני ההגשה.
מגישים חם בתוך התבנית.