רכיבים
- 5 שיני שום גדולות, מקולפות וקצוצות דק
- בין 1/2 ל-1 כוס שמן זית
- 12 עלי בזיליקום טריים
- 7 עגבניות בשלות גדולות
- מלח
- 450 גרם פסטה מסוג ריגטוני (לא מבושלת)
- 450 גרם מוצרלה טרייה ומומלחת קלות
- להגשה: לחם כפרי
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מאוד, מניחים את שיני השום הקצוצות ויוצקים מעל בין 1/2 ל-1 כוס שמן זית. מוסיפים את עלי הבזיליקום וללא ערבוב, מניחים את הקערה בצד להשרייה במשך 8 שעות.
2. לאחר 6 שעות, חותכים את העגבניות לקוביות ושופכים אותן לקערה עם השום, אך לא מערבבים. מניחים בצד.
3. לאחר שעברו 8 שעות, מביאים לרתיחה סיר מים גדול, מומלח בנדיבות ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת - לדרגת עשייה אל דנטה.
4. במקביל לבישול הפסטה, חותכים את המוצרלה לקוביות קטנות.
5. מסננים את הפסטה ושופכים אותה על העגבניות שבקערה ולא מערבבים. שופכים מעל את המוצרלה ומערבבים בעדינות, "מלמעלה", רק את הפסטה והמוצרלה.
6. כשהגבינה מתרככת מעט והפסטה מצופה בשמן, מערבבים את כל תכולת הקערה. מתבלים במלח ויוצקים עוד קצת שמן זית, אם רוצים. מגישים מיד, עם לחם כפרי טעים לטבילה במיץ הנהדר שיצטבר בתחתית הקערה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!