רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 4 נקניקיות צמחוניות
- ½2 כוסות רוטב עגבניות
- 1 כף עשבי תיבול בסגנון איטלקי
- קורט צ'ילי כתוש חריף
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 24 עלי לזניה
- 1 כוס ריקוטה
- 1 כוס מוצרלה מגורדת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים בתרסיס שמן.
2. בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה נוספת.
3. מכניסים את הנקניקיות לסיר ומטגנים, מפרקים אותן לחתיכות גדולות בעזרת כף עץ. מבשלים עד שמשחימות, במשך 4-5 דקות נוספות.
4. מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול, הצ'ילי, המלח והפלפל. מנמיכים את האש.
5. לבניית הלזניות, מניחים עלה לזניה אחד בבסיס כל מאפין. יוצקים מעל כף אחת מהרוטב. מניחים מעל 2 כפיות ריקוטה וכפית אחת של מוצרלה. לוחצים עם עלה לזניה נוסף מעל ואז מוסיפים עוד רוטב ומעט מהגבינות לסיום. חוזרים על התהליך עד למילוי כל 12 השקעים.
6. אופים עד שהקצוות שחומים-זהובים והמילוי מבעבע, במשך 15-20 דקות. מצננים במשך 3-5 דקות לפני שמוציאים מהתבנית ומגישים.