רכיבים
- 3 כפות חמאה לא מלוחה
- 1 כרישה גדולה - גזומה, שטופה ופרוסה דק
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
- 400 גרם ברוקולי
- 28 גרם תימין טחון
- 2 כפות קמח לבן, מנופה
- 4 כוסות חלב
- 450 גרם פסטה מסוג מיני מקרוני
- 28 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 140 גרם פתיתי גבינה צהובה
- 100 גרם עלי תרד
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 100 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממסים את החמאה בסיר גדול על אש בינונית ואז מוסיפים את הכרישה, השום, הברוקולי והתימין ומבשלים עד שהם מתרככים, תוך ערבוב קבוע, במשך 12-15 דקות. מערבבים פנימה את הקמח ולאחריו מוסיפים באטיות את החלב ומבשלים עד שהוא מסמיך, תוך ערבוב קבוע, במשך 8-10 דקות. בינתיים, מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים, עד שהיא מגיעה למצב אל-דנטה ואז מסננים.
2. מוסיפים לרוטב את הגבינות ומערבבים היטב. מעבירים בזהירות לבלנדר, מוסיפים את התרד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (יתכן שיהיה צורך לעבוד בקבוצות). מחזירים את הרוטב לסיר. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ומערבבים פנימה את הפסטה ומדללים במעט חלב, במידת הצורך. מעבירים לתבנית, מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה ומפזרים את השקדים. אופים במשך 25-30 דקות, או עד להזהבה ובעבוע.